søndag 17. juni 2012

Sommerlitteratur

Ferie er til for å lese. I år som tidligere har jeg gjort klar en liten bunke. Så langt har jeg lest Beatles av Lars Saabye Christensen, Den lukkede hagen av Amy Waldman og Den merkelige hendelsen med hunden den natten av Mark Haddon. Nå leser jeg John Steinbecks Om mus og menn.


Bunken videre ser foreløpig slik ut.

Hva skal dere lese i sommer? Jeg elsker å få vite slik!

17 kommentarer:

Ine sa...

Så fin bunke! Jeg er så glad i Anna Gavalda. Jeg har ikke fått laget noen bunke enda, men nå har jeg litt fri, så nå skal det bli. :)

Regnboge sa...

Det var ein del bøker, det! I dag las eg ut Brødre i blodet (Ambjørnsen), og eg er omlag halvvegs i Tsarens kurér (Verne).

Vidare planlegg eg å lese nokre av desse bøkene: Duun sin Medmenneske-trilogi, Mansfield Park av Austen og The Great Gatsby av Fitzgerald, ettersom alle desse står i bokhylla og ventar på meg. Men det kan gødt hende at dei får selskap av noken andre bøker som eg òg vil lese i sommar.

Anonym sa...

Så fin bunke! Eller, "Den lukkede hage" kan eg ikkje uttale meg om, men dei andre er godbitar. Håper du får mange fine leseopplevelsar i løpet av desse sidene!
Min bunke skal lagast til veka, då skal eg ta med den lange vil lese-lista på biblioteket og gå fram og tilbake langs hyllene og leite. Og så håper eg at eg snart får sms om at eg kan hente "Barnepiken".

Skriblerina sa...

Hei det var en flott bunke :) Jeg fikk lyst til å lese mus og menn :-) Jeg har også en sånn bunke, men kommer ikke på noen tittler akkurat nå bortsett fra de jeg har startet på "A visit from the goon sqaud" og "Ta vare på mamma".

Ha en flott sommer! :-)

Hjertetanker sa...

Lykkeprosjektet, Havfruestolen og litt annet av den alternative sorten; som Louise Hay, Dalai Lama og litt forskjellig :)

Ingvild Marie sa...

Åh, for en herlig bunke!
Sommerens leseplaner inneholder både de to av Lars Saabye Christensen, Anna Gavaldas "Lykka er ein sjeldan fugl". Nå er jeg i gang med 1Q84 av Haruki Murakami! Det er usikkert om jeg rekker å lese mye skjønn sommerlitteratur, ettersom studielitteratur kommer i posten om noen dager og krever oppmerksomhet for oppgaveskriving. Heldigvis gleder jeg meg, og heldigvis er det også en roman på den lista.

Siv Annette sa...

For en fin lesebunke du har klar :) Selv er jeg midt i Historien om Pi, og har Gjenferd av Jo Nesbø på neste. Jeg er ekstremt fan av krim, og av bøker med søte og fine historier, og jeg har tenkt å kjøpe masse fine pocketbøker i løpet av sommerferien :)

June sa...

Veldig bra! Eg har tenkt å lese mellom anna Perks of being a wallflower, Lolita, og så noko av Sæterbakken :-)

Ane sa...

Det ser herlig ut, synes jeg. Jeg leser mer fag enn skjønnlitteratur for tida, og skal bruke sommeren både på "kosefagbøker" om f.eks. feminisme, og på noen andre fagbøker som forhåpentligvis gjør med enda tryggere når jeg begynner såvidt i musikklærerjobb til høsten :)

Josefine sa...

Så fint! :) Så langt ligger Bly (påbegynt) Bisettelsen og Peter Pan i min bunke. Men den blir nok større :)

Linda Terese sa...

Mine eneste ønsker er å lese mer av Tove Jansson og Haruki Murakami. Men når det blir, har jeg ingen store formeninger om. Foreløpig skal jeg nyte gleden og spenningen ved å kunne plukke en bunke helt tilfeldige bøker på biblioteket, og kaste meg ut i nye litterære univers - besøke forfattere jeg både kjenner til og aldri har hørt om før :)

Ting som gjør en glad sa...

Det kommer vel ikke som noen overraskelse men her kommer det til å gå i babybøker og navneleksikon!;)

Synne sa...

Håper du liker Om mus og menn! Jeg syntes den var trist, så klart (kanskje særlig fordi jeg leste den på engelsk og språket liksom var så nakent), men veldig sjarmerende og godt skrevet! Sånne korte klassikere er jo utmerket sommerlektyre!

Maren sa...

Så fint å få høre hva dere skal lese!

Synne: for min del ble det norsk rett og slett fordi det var den jeg fant i bokhylla hjemme, og jeg kastet meg over den med en gang. Oversettelsen er utrolig god, så i dette tilfellet gikk det fint å vike fra originalen. :)

eirinsurr sa...

satser på å få lest bisettelsen jeg og. har foreløpig ikke så mange igjen i bunken min, så da kan jeg lete litt etter bøker jeg vil lese. det blir fint :)

MaRIT sa...

Virker som du har litt å sette øynene i :)
Har å lese ferdig Ringenes Herre, før jeg begynner på Klippehulens Folk, De Hellige Hulers Land og Frankenstein. Sommern er nok over før jeg blir ferdig :)

Lady Netta sa...

Åh, Den merkelige hendelsen med hunden den natten er skikkelig fin :) Og Om mus og menn er en av mine absolutte favoritter, så nydelig :D
Til Danmarks-turen i morgen har jeg tatt med første Sherlock Holmes-boken, The History of Love, Roskilde og Essays in Love :) Gleder meg masse!